De 13 Deltawerken

De 13 Deltawerken

Hartelkering

Beschermt miljoenen mensen in Zuid-Holland tegen hoogwater uit de Noordzee. Is een automatisch bestuurde kering met de grootste hefcilinders van Europa.
Beleef de Deltaroute

Beleef de Deltaroute

Rijkswaterstaat en de ANWB nodigen je uit voor een leuk en interessant dagje uit rond de 13 Deltawerken. Pak de auto, stap op de fiets, maak een wandeling en bezoek een van de talloze uitjes of evenementen.

Kies je eigen route
De Deltawerken

De Deltawerken

Na de watersnoodramp van 1953 bouwde Rijkswaterstaat Nederlands grootste verdedigingssysteem tegen hoogwater uit zee: De Deltawerken. Waar liggen ze, hoe zijn ze ontstaan, wat doen ze voor onze veiligheid?

Bezoek de Deltawerken
Activiteiten

Activiteiten

Rondom elk Deltawerk is er een uitgebreid aanbod van leuke uitjes, recreatieve routes, interessante evenementen en attracties. De ANWB helpt je routes te vinden en een keuze te maken uit alles wat er te beleven is.

Vind een uitje bij de Deltawerken
Tour de Delta 2015

Tour de Delta 2015

21 juni: Fiets de Tour de Delta en finish op de Oosterscheldekering! Twee gratis tochten over de Deltawerken, met Leontien van Moorsel. Educatieve tocht: 40 km en sportieve tocht: 110 km.

Meer informatie en inschrijven
Deltaroute in beeld

Deltaroute in beeld

Kijk en beleef zelf de 13 Deltawerken! Deze bijzondere waterwerken liggen in een waterrijke natuurlijke Delta : een belevenis voor iedereen! Varen, fietsen, wandelen en autorijden voor jong of oud: kies jouw Deltaroute!

Bekijk film
Actuele waterdata van:19 mei 6:30

Oosterscheldekering

125 cm boven NAP 16 m/sec W

Beleef de Deltaroute


Vind Deltawerken, routes, uitjes en dagtips

U bent in de buurt van:
Sluit melding Niet meer tonen